Чуднівські рятувальники провели превентивну роботу в житловому секторі

>24 липня фахівцями ДСНС спільно зі спеціалістами служби у справах дітей, соціальними працівниками територіального центру та представниками сільської ради проведено пожежно-профілактичне відпрацювання села Стовпів Чуднівського району. Про це повідомляє Управління ДСНС України в Житомирській області:

«Під час заходу рейдова група завітала до житлових будинків одиноких громадян, неблагонадійних сімей, людей з інвалідністю, а також поспілкувалися із зустрічними жителями села щодо безпеки в побуті.

Зокрема, в оселях рятувальники звертали увагу на питання справності електрики, обслуговування димо-вентиляційних каналів, печей та підготовка їх до експлуатації в осінньо-зимовий період. Адже з настанням холодів найбільше пожеж виникає саме через порушення правил влаштування (користування) пічного опалення, а також коротке замкнення електромереж. Оголені електропроводи, прокладання електромережі по дерев’яних конструкціях, поламані розетки та вмикачі, відсутні мітелеві листи біля топкового отвору груб, потріскані печі – це найпоширеніші недоліки виявлені фахівцями під час огляду будинків.

В сім’ях з маленькими дітьми вогнеборці наголошували батькам, щоб вони пильнували за своїми нащадками, забороняли брати до рук сірники, розпалювати печі та газові плити. Усі проінструктованим вручили листівки з правилами безпеки життєдіяльності. Також в ході відпрацювання у торгівельних закладах поновлено куточки безпеки та стенди з наочною агітацією щодо попередження пожеж, загибелі та травмування людей на них, навчання населення діям у разі знаходження вибухонебезпечних та невідомих предметів.

У зв’язку зі збільшенням випадків загибелі на водоймах рятувальники також поспілкувалися із відпочиваючими на місцевому ставку. Фахівці ДСНС розповіли, що по області лише за останню добу рятувальники та водолази дістали з води трьох загиблих чоловіків. Щоб запобігти трагічним випадкам вогнеборці нагадали селянам основні правила поведінки біля води та способи порятунку потопаючого.»