У Чуднівському районі члени однієї з дільничних комісій виправляли дані протоколу, інші –привезли до ОВК печатку, –ОПОРА

У приміщенні окружної виборчої комісії №67 (м. Чуднів) члени дільничних виборчих комісій робили уточнення у протоколах про підсумки голосування на ДВК.

Про це 22 липня повідомила спостерігачка громадянської мережі ОПОРА.

«Близько 22.00 побачила як за столом у залі ОВК жінка щось писала у протоколі вечірнього засідання ДВК. На моє перше зауваження вона не відреагувала і продовжувала а писати. І лише після того як я сказала, що це грубе порушення законодавства жінка закрила протокол. Після інциденту я одразу ж покликала поліцію, яка зреагувала миттєво. Допитували нас у різних кімнатах. Я описала ситуацію і написала заяву до поліції. Поки я давала свідчення наша короткотермінова спостерігачка зафіксувала у залі ще одне аналогічне порушення. На колінах переписували протокол. Заява у поліцію подана»,– розповіла спостерігачка ОПОРИ.

Називати номер дільниці член комісії відмовилась.

«Я замість 1 написала в протоколі 11», – зазначила член ДВК.

А члени дільничної виборчої комісії №181218 с. КняжинЧуднівського району привезли на ОВК печатку.

«Печатку ставили на столі у членів ОВК. Пояснювали це тим, що не знали, що не можна привозити до ОВК. Одній ДВК вдалося поставити печатку на протоколі. Ще у 2 членів ОВК забрав і поніс до голови. На мої зауваження члени ДВК не реагували. Також зараз ще один такий самий інцидент, звернула увагу членів ОВК і тоді вони повернули їх назад»,– розповіла спостерігачка ОПОРИ.