Для молодших класів «Нової української школи» Чуднівщини придбають сучасні меблі, дидактичні матеріали та обладнання

На сайті Житомирської облдержадміністрації 15 травня 2019 року з’явилося розпорядження голови ОДА Ігоря Гундича №169 «Про розподіл залишку коштів освітньої субвенції, що утворився на початок бюджетного періоду, на придбання обладнання для оснащення ресурсних кімнат у закладах загальної середньої освіти».

Згідно з розпорядженням, районний бюджет Чуднівського району для оснащення В. Коровинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Вакуленчуківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, КЗ «Іванопільський ліцей» отримає 750 тис. грн. Бюджет Чуднівської міської ОТГ для Тютюнниківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, КЗ, «Чуднівський ліцей» отримає 600 тис. грн. Бюджет Вільшанської ОТГ отримає для Вільшанської ЗОШ І-ІІІ, Карповецької ЗОШ І-ІІІ ступенів – 490,5 тис. грн. Бюджет Краснопільської ОТГ для Носівської ЗОШ І-ІІІ  отримає 200 тис. грн

Крім цього, у розпорядженні №168 «Про розподіл субвенції на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа” за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету» зазначається, що Чуднівський район на закупівлю меблів отримає 83 тис. 260 грн, на дидактичні матеріали 66 тис. 070 грн та на комп’ютерне обладнання 121 тис. 500 грн. Всього 270 тис. 830 грн. Чуднівська ОТГ загалом на вищезазначені пункти отримає 523 тис. 390 грн, Вільшанська сільська ОТГ – 186 тис. 790 грн; Краснопільськка сільська ОТГ – 162 тис. 040 грн. Придбають обладнання за кошти державної субвенції, 10 % вартості оснащення як співфінансування має оплатити місцевий бюджет.

А вже 23 травня голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підписав розпорядження №188 «Про централізовану закупівлю, розподіл та передачу оснащення для кабінетів природничо-математичних предметів для закладів загальної середньої освіти». Відповідно до документу, нове оснащення планують закупити для кабінету хімії Іванопільського ліцею Чуднівського району.