Іванопільська селищна та Маловолицька сільська ради хочуть утворити ОТГ

1 липня відбулися громадські слухання стосовно об’єднання Івнопільської селищної та Маловолицької сільської рад у об’єднанну територіальну громаду. Жителі висловили підтримку створенню такої ОТГ.

2 липня відбулося позачергове засідання сесії Іванопільської селищної ради. Депутати зібралися по суті лише через одне питання утворення ОТГ. На сесію також запросили депутатів Житомирської обласної ради – Ігоря Ходака та Віктора Заруцького, аби донести до них, як представників обласної ради, своє бажання та заручитися їх підтримкою. Адже місцеві жителі не хочуть приєднуватися до громад Бердичівського району, як це передбачено перспективним планом утворення громад. Відповідне звернення місцеві депутати адресували й обласній владі.

“2 липня відбулася позачергова сесія Іванопільської селищної ради, на якій розглядалося питання про об’єднання селища міського типу Іванопіль та села Мала Волиця на Чуднівщині в одну громаду. Депутатський корпус звернувся до мене, як до депутата Житомирської обласної ради, оскільки нині Іванопіль за планом об’єднання громад має приєднатися до Бердичівського району всупереч інтересам жителів. Моя місія у цьому питанні – проявити позицію як депутат обласної ради та посприяти в об’єднанні Маловолицької та Іванопільської громад, як того хочуть люди”, – зазначив Ігор Ходак, коментуючи ситуацію.