Патрульного поліції оштрафували за невчасне повідомлення про набуття у власність 2 га землі на Чуднівщині, вартістю понад 100 тис грн

Коростенською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді проколу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, вчинене працівником патрульної поліції територіального відділення поліції.

Постановою Лугинського районного суду особу визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 172-6 КУпАП та призначено адміністративне покарання у виді штрафу на суму 1700 грн.

Установлено, що  поліцейський сектора реагування патрульної поліції територіального відділення поліції набув 13.02.2018 право власності на 2 га землі у Чуднівському районі для ведення сільськогосподарського виробництва, вартість якої, за нормативно-грошовою оцінкою, становить 102 804 грн.

Однак, ним порушено вимоги ч. 2 ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції» та несвоєчасно повідомлено відомості про зміни у майновому стані, а саме, не протягом 10-денного терміну, а лише 07.05.2019.

 Додатково: відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції», у разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме, отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, зазначений суб’єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна зобов’язаний письмово повідомити про це НАЗК.

Пресслужба прокуратури Житомирської області