Чуднівська міська рада створить робочу групу з виявлення неякісних продуктів та запобігання стихійної торгівлі

Виконуюча обов’язки Чуднівського міського голови Галина Вербельчук підписала розпорядження Про створення робочої групи по виявленню неякісних, небезпечних та фальсифікованих  харчових продуктів на споживчому ринку та запобіганню виникнення несанкціонованої (стихійної) торгівлі харчовими продуктами тваринного та рослинного походження на території Чуднівської міської ради.

Документ оприлюднений на сайті Чуднівської міської ради

У розпорядженні йдеться:

Керуючись ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи клопотання Чуднівського РУГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області № 36-01/284 від 05.04.2019 року, з метою виявлення та запобігання виникнення несанкціонованої (стихійної) торгівлі харчовими продуктами тваринного та рослинного походження на території Чуднівської міської ради, недопущення інфекційних захворювань серед населення, продовольчої безпеки споживчого ринку, покращення благоустрою території населених пунктів громади, відповідно до Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (зі змінами та доповненнями), «Про благоустрій населених пунктів»:

  1. Створити робочу групу по виявленню неякісних, небезпечних та фальсифікованих харчових продуктів на споживчому ринку та запобіганню виникнення несанкціонованої (стихійної) торгівлі харчовими продуктами тваринного походження на території Чуднівської міської ради.
  2. Робочій групі:
  • 1) Здійснювати рейди по виявленню стихійних місць торгівлі, у тому числі кіоски, торгові приміщення торгуючі фаст-фудом (шаурмою, хот-догами, випічкою), торгові заклади по реалізації м’ясної продукції, кафе. Особливу увагу приділяти реалізації готових продуктів, швидкопсуючих продуктів, що потребують дотримання санітарних норм, відповідних температурних режимів, наявність та належна робота холодильного обладнання в місцях приготування харчових продуктів, реалізації готових харчових продуктів без відповідних супровідних документів, дотримання при цьому гігієнічних вимог згідно ЗУ « Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
  • 2) Проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо ризиків придбання продукції в місцях несанкціонованої торгівлі.

3. За результатами проведеної роботи, інформацію надавати до Чуднівської міської ради для розгляду на адміністративній комісії,Чуднівському РУГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області (М. М. Далекий), Чуднівському відділенню поліціїБердичівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області (А. І. Корнієць), для вжиття заходів в межах чинного законодавства.

  1. Рекомендувати керівнику РССТ(Мельничук В. В.) постійно вживати дієвих заходів щодо протидії несанкціонованої (стихійної), торгівлі на прилеглих територіях до ринку та об’єктів торгівлі, створювати сприятливі умови для реалізації продукції власного виробництва сільськогосподарським виробникам на ринку міста.