Гребуть, метуть і вирізають: у Вільшанській ОТГ взялися до капітального впорядкування та прибирання територій

Вже кілька тижнів на території Вільшанської ОТГ тривають роботи із благоустрою сіл.

Керівництво Вільшанської сільської ради на чолі з Сергієм Мельником кинули всі зусилля на те, аби перетворити території, зарослі чагарниками і закиданні сміттям в нормальний вигляд.

10 квітня 2019 року в селі Вільшанка провели прибирання території колишнього райагробуду (нині Чуднівбудсервіс). Це підприємство збанкротувало і перебувало у вкрай занедбаному стані: густо розрослися кущі, перетворившись на хащі, а деякі місцеві жителі облаштували тут сміттєзвалище. Нині площу підприємства очистили від дикорослих чагарників, прибрали й чуже сміття.

Напередодні такі ж роботи з вирубування хащ провели і в Трощі. Прибрали центр села, раніше облагородили й острівець, який є історичною візитівкою села. Прибирання разюче змінило загальний вигляд села, зробивши його охайним і чепурним. Також почистили придорожні смуги.

У Карпівцях вздовж головної дороги позрізали  чагарники. Голова ОТГ Сергій Мельник зазначив, що тут планують також зрізати аварійно-небезпечні дерева, адже декілька тижнів тому під час потужного поривчастого вітру одне з цих кремезних дерев впало на старий будинок, який є не жилим.

Наведення порядку приносить не лише користь зовнішньому вигляду сіл та трас, а допомагає зекономити: зрізані аварійні дерева розрізають на дрова і використовують для опалення шкіл, дитячих садочків та інших громадських установ. В хід іде і велике гілля чагарників, яке пропускають через подрібнювальну машину і також використовують для опалення.

Варто зазначити, що за кілька місяців існування Вільшанської ОТГ у громаді  прибрали від заростей чагарників та аварійно-небезпечних дерев близько 15 км доріг, висадили понад 200 саджанців туй, освіживши зеленню центри сіл.

У роботах з благоустрою ОТГ безпосередню участь беруть працівники держустанов і небайдужі жителі сіл, які самі зголошуються допомогти в прибиранні рідних населених пунктів