На Чуднівщині допомагатимуть поліцейським охороняти виборчі дільниці та забезпечувати правопорядок у день голосування

Дружинники допомагатимуть поліцейським охороняти виборчі дільниці та забезпечувати правопорядок у день голосування.

28 березня працівники Чуднівського відділення поліції провели зустрічі з представниками трьох громадських формувань, офіційно зареєстрованих у районі: «Галіївська варта» Вільшанської ОТГ, «Добровільна народна дружина самооборони» Бабушківської та «Вулкан» Великокоровинецької сільських рад.

З добровільними дружинниками правоохоронці обговорили залучення членів громадських формувань до охорони територіальних виборчих дільниць та правопорядку на території населених пунктів, їх компетенцію під час виконання цих завдань, а також взаємодію з поліцейськими під час можливого виникнення неоднозначних ситуацій.

За словами заступника начальника ГУНП Житомирщини Артема Лисогора, подібні зустрічі проведені у всіх територіальних підрозділах поліції регіону:

– Ми провели розрахунки сил і засобів, які залучатимуться на виборчі дільниці. Від 28 березня поліцейські беруть їх під охорону після отримання відповідними комісіями бюлетеней. Цей процес нині триває і безумовно супроводжується поліцейськими. На допомогу в охороні дільниць заплановано залучити понад 340 учасників громадських формувань регіону і ще понад 250 – для забезпечення правопорядку безпосередньо у день виборів.

Відділ комунікації поліції Житомирської області