Вільшанська сільська рада переїхала у нове приміщення

Від понеділка управлінці Вільшанської громади в процесі переїзду. Працівники сільської ради переїжджають з орендованого приміщення у власне.

Про це ЧуднівNews повідомив Вільшанський сільський голова Сергій Мельник.

«Власного приміщення сільської ради у Вільшанці не було, тож після створення ОТГ ми вирішили облаштувати приміщення для персоналу сільської ради у Будинку культури. Бібліотеки, що знаходились на другому поверсі, перевели на перший, а наші кабінети облаштували на другому. Кабінети зробили за принципом прозорого офісу – зі скляними перегородками, щоб було видно, чим займаються працівники. У все приміщення будинку культури ми закупили нові металопластикові вікна та двері, облаштували гарну систему опалення, оскільки приміщення раніше не обігрівалось. Придбали сучасні економні твердопаливні котли, обігріваємо не лише кабінети, а й бібліотеку та при потребі – глядацький зал. Загалом на облаштування нового приміщення та створення системи обігріву ми витратили в межах 1,5 млн. грн.», – зазначив Сергій Мельник.

Нині працівники Вільшанської сільської ради вже третій день поспіль займаються переїздом, намагаючись встигати і надавати послуги жителям, і приводити в порядок кабінети. Техніки не вистачає, на потреби придбання необхідних комп’ютерів, принтерів, тощо закладено 150 тис. грн., проте процедура закупівлі досить тривала. Тож нині працівники приносять з дому все необхідне, в тому числі ноутбуки, аби швидко і результативно працювати.

Меблями кабінети теж ще не встигли повноцінно облаштувати, в деяких кабінетах є лише старі столи та стільці, стоси паперів лежать на підвіконнях. Меблі планують закупити трішки згодом.

Як зазначив Сергій Мельник, голова ОТГ, облаштування сільської ради – не єдине, чим перші місяці роботи займалися у Вільшанській сільській раді. Крім ряду поточних питань ввели трохи новацій. До прикладу організували централізоване вивезення сміття. Це стало несподіванкою для жителів Бейзимівки, Галіївки та Вільшанки, а у Карпівцях та Трощі такі послуги надавались і раніше. Вантажний автомобіль раз на місяць вивозить від споживачів весь побутовий непотріб. Послуга безкоштовна. Як каже Сергій Аркадійович, сільській раді вигідніше власним коштом вивезти від населення сміття, не вимагаючи оплати, ніж потім ліквідовувати стихійні сміттєзвалища.

А у Галіївці в школі замінили котел з газового на твердопаливний. Таким чином школа має економію майже в 2,5 рази. Раніше щодня за день витрачали на газ майже 2500 грн.

19-20 березня в селах Вільшанської громади активно розчищають зарості, проводять кронування і обрізку дерев, вичищають чагарники.

Сергій Аркадійович каже, що має багато планів, проте детальніше розповідати не хоче, каже справу потрібно показувати лише тоді, коли її виконав.