У с. Краснопіль Чуднівського району відкрилася чергова поліцейська станція

26 грудня у с. Краснополі Чуднівського району відкрилася чергова поліцейська станція, де постійно працюватиме дільничний офіцер, а також, за потреби, інспектор ювенальної превенції та група реагування патрульної поліції. Відтепер жителі навколишніх сіл зможуть звернутися за поліцейськими послугами за місцем проживання, не вишукуючи можливості подолати близько 30 км до райцентру.

Участь у відкритті поліцейської станції узяли заступник начальника Головного управління Нацполіції в Житомирській області Артем Лисогор, голова Чуднівської районної ради Павло Домашенко  та голова Краснопільської об’єднаної територіальної громади Іван Патей.

Саме за підтримки територіальної громади було виділене приміщення поліцейського офісу, відремонтоване та оснащене меблями і оргтехнікою.

– До складу нашої громади нині входить 8 населених пунктів. Щоб дістатися до районного центру, м. Чуднова, людям необхідно подолати близько 30 км, – розповідає голова Краснопільської ОТГ Іван Патей. – А тепер ми маємо «свого поліцейського», до якого можна звернутися у зручний час. Ми ще не завершили оснащення поліцейської станції: плануємо встановити додаткові меблі, а згодом, під час ремонту підсобних приміщень, ми подбаємо і про місце для службового автомобіля.

На поліцейській станції здійснюють прийом громадян дільничний та ювенальний офіцери, сюди у разі необхідності прибуває група реагування патрульної поліції та надає допомогу колегам. Тут же й проводиться робота з правопорушниками, оформлюється документація тощо.

Робоче місце поліцейського обладнане необхідною комп’ютерною технікою, службовим планшетом. Також у приміщенні, де з дітьми працюватиме інспектор ювенальної превенції, облаштовано дитячу зону з книгами та іграшками.

Дільничний офіцер поліції Андрій Галанзовський розповідає, що  на території обслуговування проживає понад 3,5 тисячі людей, працюють 4 загальноосвітні школи та дитячі садки, є сільськогосподарські підприємства.  За його словами, загалом на території громади досить спокійно, а серед правопорушень трапляються випадки сімейного насильства, дрібні крадіжки, конфлікти на побутовому ґрунті тощо. Відтак свою роботу від спрямовує у превентивне русло.

Заступник начальника ГУНП Артем Лисогор висловив щиру подяку колективу громади та вручив нагрудну камеру і довідкову літературу дільничному офіцеру.

– Приємно відчувати підтримку місцевих громад, коли люди переймаються станом правопорядку у своїх населених пунктах, прагнуть змін на краще і докладають для цього зусиль, – зазначив Артем Лисогор. – На Житомирщині це вже восьма така поліцейська станція і, упевнений, що позитивний досвід взаємодії громади та поліції спонукатиме до таких же ініціатив і жителів інших населених пунктів області.

Відділ комунікації поліції Житомирської області