3 листопада на Чуднівщині стартує виборчий процес

3 листопада на Чуднівщині стартує виборчий процес – обиратимуть голів та депутатів Чуднівської та Вільшанської ОТГ.

Це зазначено в календарному плані основних організаційних заходів з підготовки та проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 23 грудня 2018 року, оприлюдненому в постанові ЦВК від 19 жовтня  № 163.

До 7 листопада включно мають бути визначені та обладнані місця для розміщення плакатів, стендів, листівок та інших друкованих агітаційних матеріалів (крім матеріалів, що розміщуються на носіях зовнішньої реклами)

До 10 листопада включно мають бути утворені сільські, селищні,  міські виборчі комісії та сформований їх склад.

До 12 листопада включно можна звернутися до Центральної виборчої комісії з клопотанням про дозвіл мати офіційних спостерігачів на перших місцевих виборах

З 3 до 17 листопада включно має бути здійснене подання до Центральної виборчої комісії копії рішення вищого керівного органу партії про участь її місцевих організацій у перших місцевих виборах разом з копією статуту партії , а 18 листопада список допущених партій має бути оприлюднений.

З 19 листопада розпочинається висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних перших місцевих виборах, подати до територіальної виборчої комісії документи для реєстрації кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови  можна до 28 листопада. До 29 листопада комісія має прийняти рішення про реєстрацію кандидата.

Початок передвиборної агітації розпочинається з дня, наступного за днем прийняття  відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидата .

Внесення до відповідної районної виборчої комісії подань щодо кандидатур до складу дільничних виборчих комісій відбуватиметься до 2 грудня включно.

Затвердження тексту виборчого бюлетеня з виборів депутатів сільської, селищної, міської ради та сільського, селищного, міського голови   для голосування у відповідному виборчому окрузі  має відбутися до 5 грудня включно.

До 7 грудня включно має відбутися проведення жеребкування щодо включення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій та утворення дільничних виборчих комісій

До 12 грудня включно мають бути складені списки виборців на спеціальній виборчій дільниці та доставлені кожному виборцю іменного запрошення.

Не раніше 20 грудня має відбутися передача дільничним виборчим комісіям виборчих бюлетенів.

Завершення передвиборної агітації відбудеться о 24 годині 21 грудня, тоді ж має відбутися зняття передвиборних агітаційних матеріалів. До 20 години 21 грудня має бути відбутися подання до дільничної виборчої комісії письмової заяви виборця, написаної власноручно, з проханням забезпечити голосування за місцем перебування та довідки медичної установи про стан здоров’я.

Голосування відбудеться з 8 до 20 години 23 грудня.  Рішення про результати голосування мають бути прийняті до 28 грудня.  Установлення результатів виборів у багатомандатному виборчому окрузі та складання протоколу про результати виборів  має бути здійснене до 2 січня 2019 року.