У Чуднові влаштували вечір пам’яті письменника Івана Савчука

24 жовтня 2018 року у читальній залі Чуднівської центральної районної бібліотеки відбувся вечір пам’яті «Живий у слові серед нас». Захід присвячений 90-річчю від дня народження письменника-земляка, краєзнавця, почесного громадянина м. Чуднів Івана Климентійовича Савчука.

У залі були присутні краєзнавці, друзі-колеги, сусіди, ті, хто знали Івана Савчука, громадскість міста, працівники бібліотеки. Захід відбувався у рамках засідання районного народного літературно-мистецького об’єднання ” Джерело”.

У залі була оформлена виставка фотографій та документів з особистого архіву Івана Савчука. Всі присутні пом’янули письменника хвилиною мовчання. Цікавими були розповіді про славного земляка, тих хто його знав: Захарченко С.В., завідуюча сектором культури і ведуча вечора; Громич Р.М.; Шваб М.С., заступник голови районної ради ветеранів; Сірик А.С., письменник, краєзнавець; краєзнавці Гайдаш Ю.З. і Труш М.Т.; Чумак Л.В.; Щавінська Т.В., поетка; Демчук Т.О.; Козачок А.В.

Розповідали про життя Івана Климентійовича, про його творчий шлях, про родину і активну громадську діяльність. Кожен виступ був цікавим, адже присутні згадували і письменника, і історію рідної Чуднівщини.

Учениці Чуднівського ліцею Рябець О. та Бажан С. зачитали уривки з книги Івана Савчука “У кожного своя правда”.

Прекрасним доповненням вечора-пам’яті був виступ тріо “Горлиця” районного будинку культури.

Захід проходив в піднесеній дружній атмосфері зі щирими словами спогадів, тих, хто знав Івана Савчука.