Учні Іванопільського ліцею відвідали з екскурсією ТОВ «Вівад-09»

13 червня учні 8-9 класів Іванопільського ліцею відвідали з екскурсією одне з найбільших деревообробних підприємств України – ТОВ «Вівад-09».

Підприємство знаходиться в сусідньому Романівському районі. Учнів з Іванополя зустрів Ігор Войтюк, керівник відділу продажів підприємства, який здебільшого проводить екскурсії іноземним делегаціям, які приїздять оглянути виробництво перед замовленнями, а впродовж останніх кількох років розповідає про роботу закладу і можливості розвитку галузі учням шкіл та професійних технічних закладів.

Учням з Іванополя показали всі етапи виробництва: спочатку продемонстрували колоди дуба, які мають індивідуальні чіпи походження, а далі процес розпилювання, обробки, аж до моменту появи вже готових плит паркету та ламелі. Між іншим на підприємстві марно не «пропадає» жоден клаптик деревини – неякісну деталь переробляють на дрібнішу, а залишки та елементи, які не можливо переробити, використовують для виготовлення палетів для опалення. А кожен виготовлений продукт можна перевірити за програмою сертифікату FSC, яка може надати детальну інформацію про походження деревини.

Ігор Войтюк розповів учням і про керівника підприємства – Ігоря Ходака, як приклад цілеспрямованості на шляху до успіху. Ігор Євгенович рано втратив маму і стаючи на шлях дорослого життя абсолютно не мав підтримки, але зумів досягти високих результатів. Він не зважав ані на невдачі, ані на труднощі, ані наслова людей, які не вірили у нього. Нині, маючи власне потужно підприємство, Ігор Ходак вважає, що найбільшою частиною успіху «Віваду» є люди, працівники, які проявляють наполегливість, не просто відбувають, а стараються – саме вони швидко рухаються кар’єрними сходами. Серед керівного апарату переважно молоді люди, які здобули свою посаду не досвідом і досягненнями, а заповзятістю, витримкою, креативністю, бажанням працювати. Тож під час екскурсії дітям радили вірити у власні сили, не боятися, бути амбітними і досягати, незважаючи ні на що.

Завершилася екскурсія у Романівському парку, де Ігор Ходак для місцевих жителів облаштував місце для відпочинку – під кронами дубів встановив альтанки та мангали, гойдалку, та баки для сміття, яке тут постійно прибирають і вивозять за кошт «Віваду». Дітей пригощали морозивом та солодощами.

Як повідомляв ЧуднівNews, раніше на екскурсію у «Вівад-09» їздили учні Галіївської, Вільшанської, Трощанської та Карпівської шкіл, а минулоріч – Чуднівського ліцею.