У сусідньому районі затримали продавців наркотиків, серед яких були поліцейські, а також жителі Чуднівщини

На Житомирщині викрито учасників наркогрупи, серед яких співробітник поліції

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

Затримання учасників групи відбулося 25 травня у Романові

Злочинна група налагодила схему виготовлення, перевезення та збуту наркотичних засобів і психотропних речовин на території Житомира та кількох районів області. Після оперативної закупки амфетаміну та марихуани затримано працівника поліції Романівського відділення та його цивільного спільника.

У 2018 році оперативники Житомирського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України встановили діяльність групи осіб, яка займається розповсюдженням та виготовленням наркотиків. Організаторами наркоугрупування виявились діючі та колишні поліцейські.

За викритим фактом прокуратура Житомирської області розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України, яке було передано за підслідністю до слідчого відділу УСБУ області.

Правоохоронці спільними діями задокументували причетність до наркобізнесу 22-річних співробітників сектору реагування патрульної поліції Романівського відділення поліції Новоград- Волинського ВП ГУНП у Житомирській області, їхніх колишніх колег та мешканців Романівського, Чуднівського районів і Житомира. Змовники налагодили процес виготовлення амфетаміну та марихуани, їхнє перевезення та збут.

На проведенні чергової оперативної закупки наркотичного засобу та психотропної речовини працівники внутрішньої безпеки НПУ, УСБУ та прокуратури Житомирської області затримали капрала поліції та його 35-річного спільника, жителя Романівського району.

Проведено 9 санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів злочинної групи, виготовлення, зберігання і збуту наркотиків. Вилучено амфетамін, марихуану, холодну зброю, боєприпаси, шашки та кошти.

В порядку ст.208 КПК України затриманих поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Найближчим часом їм буде оголошено підозру та обрано запобіжний захід. Тривають подальші слідчі дії, з метою притягнення усіх учасників наркокартелю до кримінальної відповідальності.