Під час свят жителі Чуднова знову закидали місто сміттям: результатів масових прибирань уже не видно

Гарною традицією в Чуднові стало проведення толок перед святами у весняний період: працівники держустанов та учні шкіл беруть активну участь у прибиранні міста, також постійно чепурять вулиці працівники комунгосподарства. Прибране місто має охайний вигляд, тішать око чисті газони, тротуари і гарний сквер; в святкові дні приємно гуляти вулицями чистого Чуднова.

Але!

На жаль, не всі мешканці усвідомлюють необхідність дотримання чистоти і дозволяють собі неповагу до праці інших. Після толоки проведеної в Чуднівському парку зелений масив і прекрасні берега Тетерева чарують розкішною весняною зеленню без сміття, ця місцина ідеально підходить для проведення пікніків і активного відпочинку. Та після святкувань гарно прибраний парк став схожим на смітник: на стежках валяються порожні упаковки з чіпсів, сигарет, обгортки від цукерок, пляшки з-під води, пива і дечого міцнішого “декорують” кущі обабіч доріг, довкола вогнищ теж валяється розкішне сміттєве “багатство”.

Сквер і центр міста теж розчаровує: на лавицях скверу дехто влаштував справжню виставку непотребу після відпочинку, на газонах скверу з молодої трави також валяються упаковки з-під сигарет і пляшки з-під пива і води, бордюри Замкової площі нашпиговані різноманітним мотлохом. Шкода, що одні чуднівчани виявляють бажання причепурити рідне містечко і докладають зусилля, щоб прибрати чуже сміття, в той час, як інші мешканці міста похабно засмічують його, наче насміхаючись над стараннями перших.

Чисто не там де прибирають, а там де не смітять!