На Чуднівщині чоловік підпалив бур’ян і пішов у будинок, тим часом вогонь перекинувся на дві господарські будівлі і дах оселі

23 березня о 16:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на території приватного домоволодіння в с. Дриглів Чуднівського району. По прибуттю рятувального підрозділу з’ясувалося, що вогнем повністю охопленні дві дерев’яні господарчі будівлі та полум’я вже перекинулося на дах оселі. Селяни почали гасити пожежу підручними засобами, але вітряна погода сприяла швидкому її розповсюдженню. Керівник гасіння залучив на допомогу ще одне відділення вогнеборців.

Спільними зусиллями о 16:45 пожежу локалізовано. Що запобігти повторному займанню, тривалий час бійцям ДСНС довелося розбирати конструкції будівель та проливати їх водою. О 22:40 відбулася ліквідація. Рятувальники не дали полум’ю розповсюдитися в середину будинку та на поруч розташовану літню кухню. Вогнем знищено дві допоміжні будівлі та покрівлю оселі.

Попередня причина пожежі – необережне поводження з вогнем. Зі слів господаря, він спалював бур’ян на городі. Загасивши вогнище, чоловік пішов у будинок. Через деякий час він вийшов на подвір’я та побачив, що горить сінник. Фахівці припускають, що вітер сприяв занесенню джерела займання на поруч розташований дерев’яний сінник. Остаточна причина наразі встановлюється.

IMG_20190323_173215.jpgIMG_20190323_173240.jpg