Президент підписав закон про розмитнення «євроблях», а водіїв закликав не влаштовувати акцій протесту

Президент України Петро Порошенко підписав закони № 8487 та № 8488, які легалізують автомобілі з європейськими номерами.

Про це глава держави 23 листопада написав на своїй сторінці у Facebook, наголосивши, що гроші від легалізації «євроблях» підуть до Пенсійного фонду.

«Підписав закони №8487 та №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами. Всі кошти від цього, від першої й до останньої гривні, підуть до Пенсійного фонду на покриття його дефіциту, на індексації пенсій, на виплати в першу чергу тим, хто отримує мінімальну пенсію. Від Пенсійного фонду вимагатиму регулярно звітувати про обсяги коштів, отриманих від легалізації авто», – написав президент.

Власників авто на європейських номерах Порошенко закликав не влаштовувати акцій протесту.

«Власників закликаю у передбачений законом термін скористатися пільговим порядком розмитнення і утриматися від акцій протесту. Без податків не буває армії, без податків не буває доріг, без податків не буває освіти. І державу будують не президенти, не уряди, не депутати, а платники податків», – зазначив гарант.

Матеріал Житомир.info