Художниця з Чуднова у сусідньому районі відкрила персональну виставку картин

7 листопада в Краєзнавчому музеї Романівщини відбулося відкриття виставки художниці з Чуднова, викладачки Романівської школи мистецтв – Наталії Гофінгер-Бугайчук.

Наталія малює картини за своєю власною унікальною технологією, адже спочатку на лист накладає шар шпаклівки, створює об’єм і лиш потім застосовує фарби. Її картини тривимірні – люди, які не знають особливостей техніки, щиро дивуються як таке можна створити. Самі зображення на картинах теж не банальні – авторка використовує міфологію, зображує традиційні українські мотиви, в основі, зазвичай, вкладуючи образ жінки. Кожна картина має свою глибоку суть – під час офіційного відкриття Наталія Гофінгер-Бугайчук про неї детально розповіла: і про картину “Жито”, де зобразила розповідь своєї бабусі про русалок у полі, яку почула в  дитинстві, і про картину “Вороняче око”, що зображає знахарку, яка добре знається на травах і лікуванні, має добрі наміри, але її всі звуть відьмою, і про картину “Мати і донька”, як образ української матері берегині, що передає знання доньці. Історій про свої твори Наталія розповіла багато, і всі вони по новому відкривали їх бачення.

На офіційному відкритті художницю привітали представники влади – депутат облради Ігор Ходак, голова райради Олександр Кондратюк, заступник голови РДА – Тетяна Кучинська, начальник сектору культури Альона Лободзінська, директор музею Юрій Кондратюк, колеги по творчому цеху Наталія Орженнік та Ліна Ремша, і навіть учні, які відвідують заняття художниці у школі мистецтв.

Виставка діятиме до кінця грудня. Всі охочі можуть у Романові її відвідати разом із діючою експозицією музею з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 18.00. Обідня перерва з 13.00 до 14.00.

Як повідомляв ЧуднівNews, цьогоріч Наталія Гофінгер-Бугайчук представляла свою персональну виставку у Житомирі