Роман Безсмертний: Велика Україна можлива, і ми збудуємо її!

Наша держава має стати єдиною Великою Україною, щоб протистояти «Руському міру» та будь-яким намірам сусідів зазіхати на наші території. Про це заявив у Житомирі майбутній кандидат у Президенти Роман Безсмертний на презентації ідеї Великої України.

«Навколо нас Польща прагне держави«від моря до моря». Вона існувала недовго, але поляк живе ідеєю Великої Польщі. Румун поруч каже «Велика Румунія», а угорці будують свою Велику Угорщину. На сході безмежний «Рускій мір». А ми де?», – сказав він.

Політик переконаний, що «Україна має бути там, де українці», проте ми не маємо претендувати на якісь території. «Де б ми не проживали, маємо відчувати своє відношення до України як до великої Батьківщини.Велика Україна можлива! І ми її обов’язковозбудуємо», – вважає він.

Безсмертний наголосив, що «нам насамперед бракує єдності», а ідея Великої України –«це те, що нас зв’язує». Проте тут треба подолати одну складну проблему – прірву між людиною та державою, бо людина люди займаються самовиживанням, а інститути влади – самозбереженням. Як тільки вдасться це зробити, «ця гармонія зіграє ключову роль в будівництві Великої України».

«Подолати цю прірву можна тоді, коли держава визнає головною цінністю – Людину, і буде працювати на реалізацію її прав. Сьогодні людина не відчуває потреби в інститутах держави, а ті, в свою чергу, дивляться на людину як на об’єкт заробляння грошей. Нам конче необхідне перезаснування держави», – говорить він.

Безсмертний пояснив, що нова модель держави передбачає інший парламентаризм, іншу виконавчу владу та інше місцеве самоврядування.

«Дві третини забезпечення потреб людини знаходяться на рівні громади, а дві третіх повноважень та ресурсів – в центрі.  Вирішить проблеми людини така модель ніколи не зможе. Тому місцеве самоврядування потребує і грошей, і повноважень, і ресурсів. Тут треба перегляд стосунків місцевого самоврядування з центральною владою. При такому підході доречно міняти зміст Конституції», – вважає політик.