Майор внутрішньої служби, якого затримали на хабарі у Чуднові, отримав 25 тис. грн штрафу і заборону займати держпосади

Весною 2018 року у Чуднові затримали майора внутрішньої служби, який отримав від родичів ув’язненого хабар.

Про це ЧуднівNews дізнався з Єдиного державного реєстру судових рішень, в я кому 16 жовтня був оприлюднений вирок Чуднівського районного суду від 10.10.2018 майору-чуднівчанину за скоєний злочин.

Майор внутрішньої служби – уродженець та житель Чуднова, працював у Райківській виправної колонії №73

У вироку йдеться, що на початку березня 2018 року  майор внутрішньої служби , являючись службовою особою, діючи з прямим умислом, корисливим мотивом, використовуючи своє службове становище, пов’язане із наданням вказівок підлеглим працівникам затримувати та вилучати посилки та передачі для засуджених, перебуваючи у своєму службовому кабінеті у адмінприміщенні Райківської виправної колонії №73  під час особистої розмови із засудженим, висунув останньому прохання надати йому неправомірну вигоду для себе за не вчинення таких дій.

Засуджений повідомив про це знайомій та поліції. Знайома спакувала посилку з алкоголем та харчами і відправила засудженому чоловіку. Коли та дійшла, майор внутрішньої служби зазначив, що засуджений зможе отримати посилку лише у разі, якщо майору придбають новий телефон, вартістю 6 тис.грн. Майор попросив відправити посилку Новою Поштою у Демидів на Київщині, звідки вже третя особа переслала посилку в Чуднів. Саме в Чуднові майор і отримав на пошті зазначений хабар.

Чуднівський районний суд визнав майора винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України та призначив йому узгоджене сторонами покарання у вигляді штрафу в розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (25500 грн.), з позбавленням права обіймати посади у державних правоохоронних та контролюючих органах строком на 3 роки.