До Дня захисника України в Чуднівській бібліотеці влаштували зустріч бійців АТО

11 жовтня в приміщенні Чуднівської центральної районної бібліотеки відбувся тематичний захід з нагоди святкування Дня захисника України.

Для участі в заході було запрошено: військовослужбовців, серед них учасники АТО Абдулаєв І.О. та Ільчук С.С.; учасники АТО з Чуднівщини Пащенко М.М. і Осінський А.Б.; отаман Чуднівського козацтва Момот Л.А. Ведучими свята були: бібліотекар Шубіна Л.В., старшокласники Чуднівського ліцею Діденко С., Свідан А., Карталова В.

Спілкування відбувалося в дружній теплій атмосфері з частуванням кавою та печивом. Учасники згадували тяжкі події Революції гідності та анексії Криму, легендарного Донецького аеропорту, проводили короткі екскурси до витоків війни, яка досі триває на сході України. Наші славні захисники згадували побратимів, з якими ділилися останнім і тих, хто вже на небесах…

На запитання про цікавий випадок на фронті Пащенко М.М. пригадав листа від учня, який лиш в одному слові – “Росія” зробив купу помилок. Також солдати згадували бойові звитяги, поранення, шпиталі і політику. По завершеннs свята для учасників заходу було представлено літературу з історії українського козацтва, діяльності ОУН-УПА і війни, яка триває в Україні нині.