Чуднівський райсуд закрив провадження у 19 справах п’яних водіїв авто, при чому двоє з них ще й спричинили ДТП

21 вересня Чуднівський районний суд виніс 19 постанов щодо кермування автомобілями у нетверезому стані жителями Чуднівщини. Жоден з водіїв не поніс покарання, хоча деякі не просто були на підпитку за кермом, а й потрапили у ДТП.

Всі постанови оприлюдненні в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Зокрема у постановах йдеться:

1.

06.05.2018 року водій в м. Новоград – Волинський, Житомирської області по вулиці Героїв Майдану, керував мотоблоком Далий Вепр з явними ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: почервоніння шкіри обличчя, запах алкоголю з ротової порожнини, тремтіння рук. Від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан сп’яніння відмовився у присутності двох свідків. Своїми діями порушив вимоги п. 2.5 ПДР України, тобто скоїв адміністративне правопорушення передбачене ч. 2 ст. 130 КУпАП. (керував п’яний автомобілем вже вдруге – ред). Суд визнав водія винним, проте закрив провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

2.

11.06.2018 року о 02:00 год. в м. Чуднів по вулиці Героїв Майдану водій керував автомобілем марки Mercedes-Benz з явними ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: різкий запах алкоголю з ротової порожнини, порушення координації руху. Від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан сп’яніння відмовився у присутності двох свідків. Своїми діями скоїв адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП. Суд визнав водія винним, проте закрив провадження у справі у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

3.

18.06.2018 року о 23:00 год. в с. Карпівці Чуднівського району по вулиці Мислінського, водій керував автомобілем марки ВАЗ – 2101 з явними ознаками алкогольного сп’яніння. За результатами тесту, проведеного в Чуднівській центральній районній лікарні перебував в стані алкогольного сп’яніння. Своїми діями водій скоїв адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП. Суд визнав водія винним, проте закрив провадження у справі у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

4.

25.04.2018 року о 19:40 год. в м. Чуднів по вулиці Соборна водій керувала автомобілем марки Ford Transit Connect з явними ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: порушення координації руху, запах алкоголю з ротової порожнини, почервоніння обличчя. Від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан сп’яніння відмовилася у присутності двох свідків. Своїми діями скоїла адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП. Суд визнав водія винним, проте закрив провадження у справі у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

5.

03.06.2018 року о 21:10 год. в смт. Великі Коровинці, Чуднівського району по вулиці Травнева, керував мотоциклом марки «Минк» з явними ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: різкий запах алкоголю з ротової порожнини, нестійка хода. Від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан сп’яніння відмовився у присутності двох свідків. Своїми діями скоїв адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП. Суд визнав водія винним, проте закрив провадження у справі у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

6.

10.06.2018 року о 10:20 год. в с. Волосівка, Чуднівського району по вулиці Набережна водій керував автомобілем марки ВАЗ – 21154 з явними ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: різкий запах алкоголю з ротової порожнини, порушення координації руху, почервоніння обличчя. Від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан сп’яніння відмовився у присутності двох свідків. Своїми діями скоїв адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП. Суд визнав водія винним, проте закрив провадження у справі у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

7.

09.06.2018 року о 19:20 год. в смт. Вакуленчук, Чуднівського району керував автомобілем марки Daewoo Lanos з явними ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: різкий запах алкоголю з ротової порожнини, порушення координації руху, почервоніння обличчя, незв’язна мова. Від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан сп’яніння відмовився у присутності двох свідків. Своїми діями скоїв адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП. Суд визнав водія винним, проте закрив провадження у справі у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

8.

12.05.2018 року о 02:05 год. в с. Карпівці Чуднівського району по вулиці Шевченка водій керував автомобілем марки ЗАЗ 110207 з явними ознаками алкогольного сп’яніння. За результатами тесту, проведеного в Чуднівській центральній районній лікарні перебував в стані алкогольного сп’яніння. Своїми діями скоїв адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП. Суд визнав водія винним, проте закрив провадження у справі у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

9.

05.05.2018 року о 22:15 год. в с. Краснопіль, Чуднівського району по вулиці Центральна водій керував автомобілем марки ВАЗ – 21063 з явними ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: різкий запах алкоголю з ротової порожнини, незв’язна мова. Від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан сп’яніння відмовився у присутності двох свідків. Своїми діями скоїв адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП. Суд визнав водія винним, проте закрив провадження у справі у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

10.

23.05.2018 року о 22:00 год. на автодорозі Бердичів – Чуднів, Чуднівського району водій керував автомобілем марки ВАЗ – 21063  з явними ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: різкий запах алкоголю з ротової порожнини, нестійка хода, почервоніння обличчя. Від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан сп’яніння відмовився у присутності двох свідків. Своїми діями скоїв адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП. Суд визнав водія винним, проте закрив провадження у справі у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

11.

08.06.2018 року о 11:10 год. в с. Карпівці, Чуднівського району по вулиці Набережна водій керував автомобілем марки Renault Kangoo з явними ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: різкий запах алкоголю з ротової порожнини, порушення координації руху, почервоніння обличчя. Від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан сп’яніння відмовився у присутності двох свідків. Своїми діями скоїв адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП. Суд визнав водія винним, проте закрив провадження у справі у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

12.

16.06.2018 року о 22:30 год. в с. Вільшанка Чуднівського району по вулиці Пушкіна водій  керував автомобілем марки ВАЗ – 21011 з явними ознаками алкогольного сп’яніння. За результатами тесту, проведеного в Чуднівській центральній районній лікарні перебував в стані алкогольного сп’яніння. Своїми скоїв адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП. Суд визнав водія винним, проте закрив провадження у справі у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

13.

12.05.2018 року о 18:15 год. в м. Чуднів по вулиці Героїв Майдану водій керував автомобілем марки Nissan X-Trail з явними ознаками алкогольного сп’яніння. За результатами тесту, проведеного в Чуднівській центральній районній лікарні, перебував в стані алкогольного сп’яніння. Своїми діями скоїв адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП. Суд визнав водія винним, проте закрив провадження у справі у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

14.

09.06.2018 року о 12:40 год. в смт. Іванопіль, Чуднівського району по вулиці Незалежності водій керував автомобілем марки FORD Sierra з явними ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: різкий запах алкоголю з ротової порожнини, нестійка хода, нечітка мова. Від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан сп’яніння відмовився у присутності двох свідків. Своїми діями скоїв адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП. Суд визнав водія винним, проте закрив провадження у справі у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

15.

14.06.2018 року о 20:15 год. в с. Дубище Чуднівського району по вулиці Миру водій керував автомобілем марки ВАЗ – 21093 з явними ознаками алкогольного сп’яніння. За результатами тесту, проведеного в Чуднівській центральній районній лікарні, перебував в стані алкогольного сп’яніння. Своїми діями скоїв адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП. Крім того п’яний водій потрапив у ДТП – внаслідок чого не впорався з керуванням автомобіля, з’їхав в кювет, де здійснив наїзд на дерево. Внаслідок ДТП автомобіль отримав механічні пошкодження з матеріальними збитками. Своїми діями водій порушив вимоги п.п. 12.1, 2.3Б ПДР України, тобто скоїв адміністративне правопорушення передбачене ст. 124 КУпАП. Суд визнав водія винним, проте закрив провадження у справі у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

16.

18.05.2018 року о 01:50 год. на автодорозі Чуднів – Любар, за межами м. Чуднів, керував автомобілем марки Audi B4 з явними ознаками алкогольного сп’яніння. За результатами тесту, проведеного в Чуднівській центральній районній лікарні, перебував в стані алкогольного сп’яніння. Своїми діями скоїв адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП. Суд визнав водія винним, проте закрив провадження у справі у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

17.

27.05.2018 року о 02:42 год. в с. Молочки Чуднівського району по вулиці Миру водій керував мотоциклом марки «Минск» в стані алкогольного сп’яніння. Огляд на факт вживання алкоголю проводився алкотестером Drager Alcotest 6810, тест позитивний 1,60 %. Своїми діями водій скоїв адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП. Суд визнав водія винним, проте закрив провадження у справі у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

18.

11.06.2018 року о 00:45 год. в с. Тютюнники Чуднівського району по вулиці Миру водій керував автомобілем марки ВАЗ – 2108 з явними ознаками алкогольного сп’яніння. За результатами тесту, проведеного в Чуднівській центральній районній лікарні, перебував в стані алкогольного сп’яніння. Своїми діями скоїв адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП. Суд визнав водія винним, проте закрив провадження у справі у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

19.

06.06.2018 року о 01:20 год. в с. Дубище Чуднівського району Житомирської області по вулиці Миру, водій,  керуючи автомобілем марки Ford Sierra з явними ознаками алкогольного сп’яніння, виїхав на зустрічне узбіччя, в подальшому в кювет та домогосподарство, де здійснив наїзд на автомобіль ВАЗ – 21011. Внаслідок ДТП автомобілі отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками. За результатами тесту, проведеного в Чуднівській центральній районній лікарні, водій перебував в стані алкогольного сп’яніння. Своїми діями порушив вимоги п.п. 2.9А, 12.1 ПДР України, тобто скоїв адміністративні правопорушення передбачені ч. 1 ст. 130 та ст. 124 КУпАП. Суд визнав водія винним, проте закрив провадження у справі у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.