В Чуднівському окрузі результати кандидата від «Слуги народу» записали іншому, в ситуацію втрутилась поліція

фото з сайту www.ukrinform.ua

В Чуднівському окрузі №67, куди входить частина Житомира, до електронної системи внесли не ті результати: голоси за кандидата від партії «Слуга народу» Сергія Кузьміних записали самовисуванцю Володимиру Кропивницькому.

Про це повідомляє  Житомир.infо.

Відповідну заяву уповноваженої особи партії «Слуга народу» по ОВО №67 оприлюднив кандидат Кузьміних.

У заяві на ім’я голови окружної виборчої комісії зазначається, що член ОВК порушив порядок внесення даних до електронної системи підрахунку голосів.

В штабі кандидата уточнили, що мова йде про 12 протоколів, з яких голоси за Кузьміних записували Кропивницькому і навпаки.

«Ми піймали 12 протоколів на серверній – міняли голоси за Кропивницького на голоси за Кузьміних, різниця там була суттєва, наприклад у Кропивницького – 8 голосів, у Кузьміних – 560. Точну кількість голосів не можу сказати, але мова йде про 1,5-2 тисячі голосів, які забрали у нашого кандидата», – пояснив керівник виборчого штабу Сергія Кузьміних.

У головному управлінні Нацполіції в Житомирській області ситуацію з неправильним зарахуванням голосів підтвердили.

«Зробили помилку в перенесенні результатів, нібито технічну. Таким чином виникла розбіжність між протоколами з «мокрими печатками» та електронними. Цю помилку виявили і усувають чи вже усунули, але поліція на місці події є», – повідомила Житомир.infо речниця ГУНП Алла Ващенко.

На сайті ЦВК станом на 20:30 22 липня було зазначено, що по округу №67 отримані результати 89,91% протоколів, за самовисування Віктора Развадовського проголосували 25 452 виборців (35,72%), за кандидата від «Слуги народу» Сергія Кузьміних – 24 505 виборців (34,39%), розрив становить 947 голосів.

Станом на 10.45 23 липня на сайті ЦВК зазначено, що опрацьовано 93,14 % протоколів. За самовисування Віктора Развадовського проголосували 26 296 виборців (34,96%), за кандидата від «Слуги народу» Сергія Кузьміних – 26 972 виборців (35,86%), розрив становить 676 голосів.

За матеріалами Житомир.infо

Як повідомляв ЧуднівNews, за результатами паралельного підрахункуок голосів від штабів партій Слуга Народу та ВО “Батьківщина” перемогу здобуває Сергій Кузміних.