Майже 2 млн грн віддали своїм дітям боржники-аліментники в Чуднівському районі

Baby and coin.

У Чуднівському районі 380 жителів «забули» про власних дітей та сплату коштів по аліментах: найбільший борг становить 161 тис. 310 грн, а найменший – 1551 грн.

Про це повідомляє Головне управління юстиції у відповідь на інформаційний запит сайту ЧуднівNews.

«У Чуднівському районному відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області станом на 10.05.2019року на виконанні перебуває 380 виконавчих документів про стягнення аліментів. У 2019 році, за виконавчими документами про стягнення аліментів всього стягнуто 1 млн 866 тис. 215 грн.

Станом на 1.05.2019 р. у Чуднівському районному відділі державної виконавчої служби сума найбільшої заборгованості за одним виконавчим документом зі сплати аліментів становила 161 тис. 310 грн, найменша – 1551 грн.

Станом на 10.05.2019 державними виконавцями Чуднівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області, відповідно до частини 9 статті 71 Закону України «Про виконавче провадження» 95 боржників зі сплати аліментів обмежено у праві виїзду за межі України, керування транспортними засобами, користування вогнепальною, мисливською, пневматичною та охолощеною зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, полювання. Ці обмеження є тимчасовими та діють до погашення боржником заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі.

Разом з цим повідомляємо, що з 6 лютого 2018 року до, так званої #ДошкиГаньби, потрапляють особи, які мають заборгованість за виконавчими документами, за якими сукупний розмір заборгованості перевищує суму платежів за 3 місяці. Станом на 10.05.2019 у Чуднівському районному відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області на виконанні перебуває 103 виконавчих документів про стягнення аліментів, за якими сукупний розмір заборгованості перевищує суму платежів за три місяці», – йдеться у відповіді на запит.

У Головному територіальному управлінні юстиції в Житомирській області поінформували, що з початку 2019 року жителі Чуднівсього району не відробляли борг по аліментах на суспільно корисних роботах.