Суд оштрафував чоловіка, який викрав Інтернет-кабелі на Чуднівщині і змусив компенсувати 23,5 тис. грн провайдеру

10 травня 2019 року у Єдиному державному реєстрі судових рішень опубліковано вирок Чуднівського районного суду чоловіку, який поцупив телефонні та Інтернет кабелі у с. Великі Коровинці.

У вироку йдеться, що 24.04.2018 близько 01 год. 00 хв., знаходячись на вул. Бердичівській в смт. Великі Коровинці чоловік закинув на повітряні кабельні лінії телефонного та Інтернет звязку двохжильний телефонний кабель з прикріпленим на кінці вантажем, відтягнув їх до низу, де за допомогою металевих кусачок перекусив і викрав кабелі  на загальну суму 12 755 грн. 30 коп., чим заподіяв Житомирській філії ПАТ «Укртелеком» матеріальну шкоду на вказану суму.

До початку судового розгляду ПАТ «Укртелеком» заявлено цивільний позов  про стягнення матеріальних збитків, заподіяних кримінальним правопорушенням, в загальній сумі 23597 грн. 39 коп., а саме вартості відновлювальних робіт з усунення пошкоджень ліній звязку та збитків спричинених через тимчасове припинення надання телекомунікаційних послуг.

Суд визнав чоловіка винним, призначив йому покарання у виді штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 850 грн. А також стягнув на користь  ПАТ «Укртелеком» 23597 грн. 39 коп.  на відновлення лінії.