Напередодні Великодня поліція Чуднова та працівники РДА забрали у п’яних батьків 4 дітей, які жили в жахливих умовах

Правоохоронці навідалися у лікарню до чотирьох неповнолітніх підопічних, яких напередодні забрали у нетверезих батьків. Діти отримали у подарунок солодощі, паски та одяг.

25 та 26 квітня працівники Чуднівського відділу поліції разом з представниками служби у справах дітей Чуднівської РДА навідалися до родин, що перебувають під наглядом через складні життєві обставини. Рейдувальники застали батьків у нетверезому стані, а у будинках – антисанітарні та жахливі побутові умови. У результаті було прийнято рішення про негайне відібрання дітей з двох сімей, де про них не дбали.

11-річну дівчинку та її 1-річного братика з однієї родини, а також 11-річного хлопчика та його 14-річну сестру з іншої – тимчасово помістили до місцевої лікарні. Тут діти отримали необхідний догляд та харчування, допоки вирішується питання про їх подальшу долю.

– Коли ми забирали дітей, вразили слова найстаршої з дівчаток, мовляв, на свято зовсім не схоже. До того ж, найменший хлопчик майже не мав одягу, – розповідає інспектор ювенальної превенції Чуднівського відділу поліції Надія Петрик.

Відносно батьків дітей було складено протоколи за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення та піднято питання про позбавлення їх батьківських прав.

– Ми з колегами із сектору реагування патрульної поліції Олександром Гетенком та  Світланою Грабовською вирішили хоча б трішки порадувати дітей, – продовжує інспектор ювенальної превенції Надія Петрик.

30 квітня поліцейські навідалися до своїх підопічних. Привезли одяг для найменшенького хлопчика, а також печиво, цукерки, і, звичайно ж, смачні паски. Правоохоронці поспілкувалися з дітьми та розважили їх, подарувавши частинку любові і тепла.

Відділ комунікації поліції Житомирської області