З початку року на Чуднівщині виявили 20 фактів виплати зарплат “у конвертах” нелегальним працівникам

За січень-лютий 2019 року робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення на території району проведено 30 вивчень з питань легалізації виплати заробітної плати та дотримання вимог чинного законодавства щодо оформлення трудових відносин, укладення роботодавцями з найманими працівниками трудових договорів.

Про це повідомляє Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації на сайті Чуднівської РДА

Під час проведення рейдів було виявлено 20 найманих працівників, що працювали без належного оформлення трудових відносин. На даний час легалізовано працю 20 осіб: укладено18 трудових договорів між роботодавцем та найманою особою та зареєстровано 2 фізичних осіб-підприємців. Робочою групою 2 матеріали передано до управління Держпраці в області.

Членами робочої групи проводиться роз’яснювальна робота із роботодавцями та найманими робітниками про відповідальність за порушення законодавства про працю та рекомендується вчинити дії щодо легалізації трудових відносин.

Згідно з ст. 265 Кодексу законів про працю України розмір штрафу за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору  складає 30 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення (у 2019 році – 125 тис. 190 грн).