Відділення Чуднівської ЦРЛ отримало відзнаку “Чиста лікарня, безпечна для пацієнта”

14 грудня 2018 року в Чуднівській центральній районній лікарні відбулася важлива подія. Операційний блок отримав відзнаку від Всеукраїнської асоціації “Служба організації інфекційного контролю” – “Чиста лікарня, безпечна для пацієнта”. Офіційне вручення відбулося у присутності голови районної ради Павла Домашенка, завідуючої сектором охорони здоров’я Чуднівської РДА Любові Чирун.

За словами головного лікаря Чуднівської ЦРЛ Ігоря Лукашенка, спеціалісти “Служби організації інфекційного контролю” провели аудит операційного блоку, за результатами якого було відмічено належні умови праці персоналу та безпеку пацієнтів. Крім того, у кожному операційному залі наявні сучасні антисептичні та дезінфікуючі засоби, а прибирання проводиться за допомогою сучасної професійної системи “VERMOP”, що допомагає економити час, забезпечує зручність та високий результат прибирання.

Варто зазначити, що ідею з отриманням статусу “Чиста лікарня, безпечна для пацієнта” вдалося втілити у життя саме завдяки злагодженій роботі сестринського колективу лікарні під керівництвом головної медсестри Тетяни Машталер. Ще з весни 2018 року, відколи Чуднівською ЦРЛ було подано заявку до Асоціації, в операційному блоці велася копітка робота щодо відповідності сучасним вимогам чистоти та стерильності.

«Статус передбачає не лише практичне використання нових технологій у прибиранні та дезінфекції, а й проведення для медичного персоналу низки семінарів, тренінгів та лекцій, що підвищує їхній кваліфікаційний рівень. Тепер дотримання високих стандартів – один із головних векторів роботи операційного блоку та лікарні загалом. Хочеться висловити особливу подяку спеціалістам СОІК за проведений аудит та перевірку, компанії “Лізоформ Медікал” за продуктивну співпрацю та кваліфіковану допомогу, всім спонсором, що виявилися небайдужими до вирішення даного питання», – зазначила Тетяна Машталер.

Це перше відділення Чуднівської ЦРЛ, яке отримало відзнаку “Чиста лікарня, безпечна для пацієнта”. У планах колективу лікарні вибороти цей високий статус для усіх відділень.

Прес-центр УОЗ