ОПОРА: На виборах у 6 ОТГ на Житомирщині найбільше кандидатів у депутати – у Чуднівській ОТГ

11 грудня представники мережі ОПОРА провели прес-конференцію «Початок кампанії спостереження Мережі ОПОРА за виборами Президента: передчасні активності та головні тенденції в Житомирській області».

Зокрема  обговорювали й вибори в ОТГ 23 грудня:

У  шістьох об’єднаних територіальних громадах Житомирської області Райгородоцькій, Швайківській сільських та Гришковецькій селищній Бердичівського району, Вчорайшенській сільській ОТГ Ружинського району, Вільшанській сільській та Чуднівській міській ОТГ Чуднівського району готуються до перших виборів, які відбудуться 23 грудня. Стати головою своєї ОТГ виявили бажання 22 кандидата. Серед яких: 12 – самовисуванці і 10 – кандидати від партій.Стати народними обранцями в ОТГ виявили бажання 646 осіб, з яких 154 – самовисуванці та  492 – кандидати від партій. Найбільше кандидатів в депутати зареєстровано до Чуднівської міської об’єднаної територіальної громади, найменше – Швайківської ОТГ Бердичівського району.

Тарас Чмут, координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Житомирській області, розповів:

«У контексті кампанії в ОТГ ми спостерігаємо підвищений інтерес на місцях до локальних виборів. В середньому 4,6 кандидати на одне місце є досить немалим показником. Щодо ОТГ, то інтерес викликає Чуднівська міська ОТГ, де спостерігається найвища конкуренція – 10 осіб на одне місце депутата та те, що «БПП «Солідарність» частково виставляє своїх представників як самовисуванців. Хоча особливістю місцевих виборів є те, що в основному голосують не за партії, а за безпосередні персоналії – тих людей, яких знають, поважають та яким довіряють».

Раніше ОПОРА повідомляла, що  в депутати Чуднівської міської ОТГ зареєстровано 262 особи. Всі кандидати від політичних партій: 27 – Радикальна партія Олега Ляшка, 27 – ВО «Батьківщина»,  27 – «БПП «Солідарність», 27 – УКРОП,  27 – Народна партія,  26 – «Народний фронт», 24 – Опозиційний блок, 21 – Народний рух України, 18 – Громадянська позиція, 13 – Аграрна партія України, 13 – Розумна Сила, 12 – ВО «Свобода». В ОТГ працюватиме 26 депутатів.

До Вільшанської ОТГ балотуються 56 кандидатів, з них: 12 – шляхом самовисування, 6 з яких, є членами партії – «БПП «Солідарність», але реєструвалися як самовисуванці,  4 – «Народний фронт», 5– Аграрна партія України, 4 – УКРОП, 22 –  ВО «Батьківщина», 9 – Радикальна партія Олега Ляшка.  Всього в ОТГ працюватиме 22 депутати.

11.12 Zhytomyr pres konferentsia 3
11.12 Zhytomyr pres konferentsia
За матеріалами ОПОРИ