19 976 раз чуднівчани відвідали у 2018 році центральну бібілотеку

19 976  раз чуднівчани відвідали у 2018 році центральну бібілотеку.

З утворенням ОТГ центральна районна бібліотека в Чуднові отримала назву міської бібліотеки, до якої в одному приміщенні відбулося приєднання фондів дитячої бібліотеки.

Як повідомляють працівники бібліотеки у фонд книгозбірні минулого року надійшло 1 207 примірники нової літератури, з них – 718 книг. Це література отримана по державній програмі забезпечення бібліотек, а також книги від безкорисливих дарувальників. В загальній кількості в бібліотеці налічують 38 966 книг, враховуючи 1 274 одиниці періодичних видань, а кількість читачів становить 3 252 при кількості населення ~ 5 700 мешканців, користувачів віком до 18років – 1522.

Найчастіше бібліотеку відвідують діти шкільного віку, які цікавляться художньою літературою зі шкільної програми, також активними читачами є молодь, що запитує літературу за власними вподобаннями, таку як фантастика, детективи, історична література.

Часто відвідують бібліотеку і дошкільнята разом з батьками, найчастіше беруть дитячу літературу в яскравій політурці з барвистими ілюстраціями і розвиваючими завданнями.

Окрему категорію користувачів послуг бібліотеки є дорослі читачі, з яких найчастіше беруть літературу для читання люди старші 50-ти років.

З часу утворення бібліотеки для дорослих – 1950 рік, дитячої – 1949 рік, відбувається постійне поповнення фонду; бібліотекарі прагнуть йти в ногу з часом і враховуючи побажання читачів, поповнюють книжковий фонд актуальною сучасною літературою. Найчастіше запитуваними є книжки про стосунки між людьми, життєві історії та романи про кохання. Читання ніколи не перестає бути актуальним, але спостерігаються хвилі інтересу до книги, це залежить від впливу різних факторів суспільного життя. Зі слів директора Чуднівської міської бібліотеки Алли Дмитрівни Роль, сьогодні спостерігається зацікавлення читачів до літератури. Це можна пояснити тим, що з’явилися нові видання українською мовою на сучасні теми: встановлення України як держави, про нинішню війну на сході нашої країни, також зацікавлює проза та лірика сучасних українських авторів.