Чуднівський райсуд покарав матір за булінг сина щодо іншого малолітнього

У Єдиному реєстрі судових рішень опублікована постанова Чуднівського районного суду щодо випадку булінгу у Чуднові.

13 березня 2019 близько 15:00 год. в м. Чуднів на  вулиці Соборна, буд. 1, неповнолітній  вчинив відносно іншого малолітнього булінг. Так як кривдник є неповнолітнім, за його дії відповідає мати.

Так  ч. 1 ст.173-4КУпАП встановлює відповідальність батьків дитини за булінг (цькування), тобто діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.

Відповідно ч. 3 ст. 173-4 КУпАП діяння, передбачене частиною першою цієї статті, вчинене малолітніми або неповнолітніми особами віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від пятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Суд визнав кривдника винним, покарання понесе мати – громадські роботи на строк 20 годин