Щодня прибирають і щодня з’являються гори сміття: чуднівчани вперто викидають непотріб під ноги

Тема сміття у Чуднові – вічна і актуальна в будь-яку пору року.

Сміття всюди. І не те, щоб не прибирали – на вулицях щоранку комунальники гребуть, підмітають, вивозять мішки непотребу, а вже до обіду троутари всипані папірцями, під лавками лушпиння зернят, а під вечір в парках та скверах повсюди пляшки від пива й горілки, упаковка від закуски, недопалки та упаковки від цигарок. Стаканчики від кави стоять на всіх можливих бордюрах і підвищеннях, куди можна легко “тицьнути” непотріб. І навіть найменша ямка буде вщерть напхана пакетами, чеками, упаковками, тощо.

Брудно перед ліцеєм, в сквері, в парку, на Замковій площі, на стадіоні… А в центрі кілька десят смітників, так, не дуже щільно, але є куди викинути непотріб.

Про яку Європу можна говорити? Європейські цінності передбачають не лише гарні умови для жителів міста зі сторони влади, а й відповідальність і культуру поведінки містян. І скільки не будуть гребти-прибирати комунальники, в місті не стане чистіше до тих пір, поки чуднівчани не перестануть плювати зернята під ноги, випивати в скверах, викидати непотріб з вікон машин, а папірці і упаковки на узбіччя і клумби.