Двоє п’яних військових та нетверезий водій з Чуднівщини уникли покарання у суді

В Єдиному державному реєстрі судових рішень опубліковано кілька нових постанов Чуднівського районного суду, які стосуються справ людей, що перебували у нетверезому стані. Суд розглянув справи 4 вересня.

Зокрема дві постанови стосуються військових при виконанні, що вживали спиртні напої. У постановах йдеться, що  27.04.2018 року 2 сержанти, являючись військовослужбовцями військової частини А3215, перебуваючи у відрядженні, безпосередньо виконуючи обов’язки військової служби, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, під час виконання службових обов’язків вжили спиртні напої та перебували у нетверезому стані, чим скоїли адміністративне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 172 20 КУпАП.

Обох військових звільнили від покарання  у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

Ще одна постанова стосується керування автомобілем у нетверезому стані. У ній йдеться:

15.04.2018 року о 19:10 год. в смт. Великі Коровинці Чуднівського району по вулиці Аграрна, керував автомобілем марки ВАЗ 21063 з явними ознаками алкогольного сп’яніння. За результатами тесту, проведеного в Чуднівській центральній районній лікарні, перебував в стані алкогольного спяніння.

16.04.2018 року о 23:20 год. в смт. Великі Коровинці Чуднівського району по вулиці Аграрна, керував автомобілем марки ВАЗ 21063  з явними ознаками алкогольного спяніння, а саме: порушення координації руху, запах алкоголю з ротової порожнини, тремтіння рук. Від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан сп’яніння відмовився у присутності двох свідків.

Водія визнали винним, але закрили провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.